Over VCCN Minisymposium Contamination Control in een laboratorium omgeving

VCCN Minisymposium Contamination Control in een laboratorium omgeving

KOM OOK!!

Van 26 tot en met 28 september wordt LabNL 2023 georganiseerd in de Jaarbeurs in Utrecht. Je vindt hier de nieuwste technologieën, oplossingen en tools voor het laboratorium. Als hét kennisplatform op het gebied van contamination control en product cleanliness organiseert VCCN op dinsdag 26 september een minisymposium Contamination Control in een Laboratorium Omgeving tijdens LabNL 2023.

VCCN PROGRAMMA dinsdag 26 september 2023

14:00 uur Ontvangst
14:10 uur Opening door dagvoorzitter
14:15 uur

Lezing 1 door Martin Kramer van Dr. Heinekamp
Veilig lab / Contamination Control. Hoe richt ik mijn kritische omgeving veilig in en organiseer ik de luchthuishouding?

Om een functioneel en veilig laboratorium te creëren voor de gebruiker, moet het laboratorium op de juiste wijze ingericht zijn. Hierbij moet de inrichter rekening houden met o.a. de logistieke structuur en de fysieke layout van het lab, maar ook met de luchthuishouding.

Martin Kramer, Adviseur Laboratorium ontwerp bij Dr. Heinekamp Benelux B.V.

Martin KramerNa veel laboratorium werk ben ik gepromoveerd en sindsdien gebruik ik mijn laboratorium ervaring in mijn vak als adviseur laboratorium ontwerp.

14:45 uur

Lezing 2 door Edwin den Hartog van Kalibra
Kalibratie & Validatie in een Lab

Het kalibreren en valideren van de faciliteiten en apparatuur in een Laboratorium omgeving vragen de nodige expertise. Metingen en analyses die worden uitgevoerd vertrouwen op de nauwkeurigheid van toegepaste apparatuur en de omgeving waarbinnen dit plaatsvindt maar hoe betrouwbaar is dit? Voor het (laten) uitvoeren van kalibratie & validaties is het van belang om goed inzicht te hebben in het proces. Dit proces is de basis voor het bepalen van de diverse limieten.  Als de limieten bepaald zijn dan kunnen kalibraties en validaties worden uitgevoerd en getoetst worden tegen de opgestelde limieten. Deze toetsing heeft pas waarde wanneer de metingen herleidbaar zijn uitgevoerd. Nog beter zou zijn als de metingen aantoonbaar herleidbaar zijn uitgevoerd oftewel worden uitgevoerd onder accreditatie. Wat houdt dit in en wat zijn hier de voordelen van?

Edwin den Hartog,  Manager Business Development bij Kalibra International b.v.

Edwin den HartogRuime ervaring als Manager Validatie en Business Development in de wereld van contamination control. Sinds 1988  actief in cleanrooms en laboratoria. Begonnen als uitvoerend technicus maar vanaf 1992 in diverse management rollen. Lid geweest van diverse werkgroepen als het gaat om contamination control, zowel product bescherming alsook persoonsbescherming (BSL III en IV laboratoria) en daarmee altijd betrokken geweest bij het opstellen van richtlijnen en procedures en het naleven daarvan. Intensief betrokken geweest bij complexe kwalificatie trajecten in binnen- en buitenland.

15:15 uur Lezing 3 door Gilbert van Berkel van Labs 31
4D the future?

Building Information Modeling (BIM) en 4D spelen een cruciale rol in het ontwerpen van een laboratorium, waardoor de efficiëntie, nauwkeurigheid en veiligheid van laboratoria aanzienlijk verbeteren.


Realistische Visualisatie:
BIM en 4D bieden een levensecht beeld van het toekomstige laboratorium, ver voorbij traditionele platte tekeningen. Hierdoor kunnen alle betrokkenen de ruimte in 3D/4D verkennen en begrijpen.

Tijds- en Kostenbesparing:
Vroegtijdige detectie en correctie van ontwerpfouten voordat de bouw begint, resulteren in aanzienlijke tijds- en kostenbesparingen.

Efficiëntie en Functionaliteit:
Gedetailleerde ontwerpanalyses optimaliseren de lay-out voor maximale efficiëntie en functionaliteit.

Risicobeheer:
Het helpt bij het identificeren van mogelijke veiligheidsrisico's voordat het laboratorium operationeel wordt.

Duurzaamheid:
Door het verbeteren van de energie-efficiëntie dragen BIM en 4D bij aan een duurzamer en milieuvriendelijker laboratoriumontwerp.

Verbeterde samenwerking:
BIM en 4D bevorderen samenwerking tussen belanghebbenden, wat communicatieproblemen voorkomt en het ontwerp- en bouwproces optimaliseert.

Kortom BIM en 3D/4D zijn essentiële tools die laboratoriumontwerp naar een hoger niveau tillen

Gilbert van Berkel- Project directeur bij Labs31 B.V.

Gilbert van BerkelGilbert van Berkel is een ervaren professional met een indrukwekkende staat van dienst in de technologische sector. Met meer dan twee decennia aan expertise in Laboratorium ontwerp en realisatie, heeft hij zich gevestigd als een visionaire specialist.

Zijn academische achtergrond en hands-on laboratorium ervaring helpt bij het begrijpen van de technische aspecten van zijn werk en het effectief omgaan met complexe technische uitdagingen.

15:45 uur Afsluiting door de dagvoorzitter
16:00 uur Einde

>> Na afloop van elke lezing is er gelegenheid om vragen te stellen aan de spreker.

LOCATIE

Het minisymposium vindt plaats in de Seminarzaal die zich op de beursvloer bevindt. De zaal heeft nummer 7A080. Bekijk via deze link de plattegrond van LabNL, die plaatsvindt in Hal 7.

AANMELDEN

Aanmelden voor het minisymposium hoeft niet apart via VCCN. Wel heb je een (gratis) toegangsticket nodig tot de LabNL beurs. Die krijg je door je aan te melden via hun website. Niet vergeten!

 

Prijzen

Deelname is gratis. Je moet je wel aanmelden voor de LabNL beurs. Dat kan via hun website.

Meer informatie
Mariëlle van Pelt, T 088 401 06 52 
e-mail

Voorwaarden congressen en bijeenkomsten | Privacy Policy

Sluiten